Během dvou dnů jsme měli na klinice tři případy tohoto onemocnění. Ve všech případech byla zvoleno včasné chirurgické řešení. Všechny fenky byly statečné a operaci zvládly na jedničku. Můžete se sami podívat.

Zánět dělohy (pyometra) = nahromadění zánětlivého obsahu v děloze)

 

Fenka Nelly (plemeno Americký buldok)
– příznaky: zvýšené pití, žlutý poševní výtok, hárala před cca 2 měsíci
Nellynka se po operaci probouzela klidně, po několika hodinách už měla velkou chuť k jídlu. Fenka byla hospitalizována do rána, kdy se po zavírací hodině procházela na zahradě a měla večeři pod hvězdami. Druhý den šla s majiteli domů.

Fenka Nessi (plemeno Jorkšírský teriér)
– příznaky: nechutenství, snížený příjem tekutin, citlivější břicho, hárání před dvěma měsíci
Nessi byla hospitalizována před zákrokem.Byla velmi statečná a hledala útěchu v mém náručí. Buzení po zákroku bylo velmi klidné. Po probuzení se jí do jídla moc nechtělo. Pouze olízla rekonvalescentní pastu. Odpoledne si ji panička vyzvedla a Nessí šla do domácí péče. Přece jenom doma je doma.

Fenka Darinka (plemeno Nova Scotia duck tolling retrívr)
– příznaky: 5týden hárá, mírně hnědý výtok, zvracení, průjem, nechutenství
Darinka po diagnostice dostala premedikaci a čekala na zákrok, v kotci byla moc hodná a injekce kterou dostala na ní byla po chvilce vidět. Po zákroku se budila rychle, ale klidně. Po pár hodinách už venku dováděla.V odpoledních hodinách si pro ni přišli majitelé a šla domů.